Veelgestelde vragen

Algemene vragen over Lotto

Op deze pagina vind je algemene vragen over Lotto.
Staat jouw vraag er niet bij? Neem contact op met onze klantenservice.

Algemene vragen

  • Lotto is ‘het spel met de gele ballen’. Het wordt niet alleen in Nederland gespeeld maar ook in het buitenland. Sterker nog, Lotto is wereldwijd het meest bekende loterijspel. In Nederland spelen Lotto deelnemers iedere zaterdag mee voor de Jackpot van minimaal € 2.500.000,- en een van de vele andere geldprijzen. Deze zaterdag staat de Jackpot op € 4.700.000,-. Koop nu jouw lot!

  • Jammer dat je niet meer op de hoogte wilt blijven over Lotto nieuws en acties. Je kan je afmelden voor e-mails via de ontvangen mail bij "afmelden" en dit kan ook in jouw account bij Profiel, instellingen en ga vervolgens naar contactvoorkeuren.

  • De Google Play Store staat het verkopen van loten via de app niet toe. Hierdoor vind je in de Google Play Store een “Lotto lite” versie van de app. Er is ook een Lotto full versie waar het wel mogelijk is om loten te kopen. Deze versie vind je niet in de Google Play store, maar wel op de Lotto site.

  • De winkans op de Lotto Jackpot per trekking is 1 op 8.145.060. Dit is de kans dat je de Lotto Jackpot wint en dus alle 6 getallen goed hebt. Je hebt al prijs bij 2 getallen goed. Die kans is 1 op 7,4. Bekijk meer over de Lotto prijzen op het prijzenschema.

  • Voordat je gaat betalen krijg je een pagina te zien waar je je gekozen loten kunt controleren. Hier vind je het veld waar je de kortingscode in kunt vullen.

  • Op de actievoorwaarden pagina vind je de actievoorwaarden van alle (lopende) Lotto acties.

  • Bij Nederlandse Loterij proberen we excessief speelgedrag te voorkomen. We willen graag dat je bij ons speelt, maar niet dat het spel uit de hand loopt. Daarom gelden er speellimieten als je online onze spellen speelt. Bij Lotto, Eurojackpot en Lucky Day samen mag je voor maximaal €100 per dag spelen.

  • Lotto is een spel van Nederlandse Loterij, dé allergrootste supporter van sport. Lotto is in 1974 opgericht voor de Nederlandse sport. Nu, bijna 50 jaar later steunt iedereen die meespeelt nog steeds de Nederlandse sport. Zo maak je bij Lotto elke zaterdag niet alleen kans op mooie geldprijzen, maar help je ook de sport in Nederland betaalbaar te houden voor heel veel mensen.

    Als spel van Nederlandse loterij geven we namelijk elk jaar miljoenen euro's aan de samenleving, sport en 18 goede doelen. Lees verder.

Word jij ook voor € 2,- miljonair?

De vaakst vallende Jackpot staat op € 4.700.000,- kan zomaar vallen deze zaterdag. Laat je lot niet liggen en koop het nu voor maar € 2,-.