Lotto is er voor de sport

Lotto is in 1974 opgericht voor de Nederlandse sport. Nu, bijna 50 jaar later steunt iedereen die meespeelt nog steeds de Nederlandse sport. Zo maak je bij Lotto elke zaterdag niet alleen kans op mooie geldprijzen, maar help je ook de sport in Nederland betaalbaar te houden voor heel veel mensen. Als spel van Nederlandse loterij geven we namelijk elk jaar miljoenen euro's aan de samenleving, sport en 18 goede doelen.

Lotto is een spel van Nederlandse Loterij, dé allergrootste supporter van sport.

De allergrootste supporter van sport

Nederlandse Loterij is trotse partner van TeamNL en de Nederlandse sport. We steunen we de Nederlandse sport jaarlijks met een bijdrage van meer dan € 40 miljoen! Zo voeren we onze missie uit: bijdragen aan een gelukkig, gezond en sportief Nederland.

Ontdek meer

Nederlandse Loterij voor goede doelen

Alle opbrengsten van Lotto geven we af aan de sport, maatschappij en goede doelen zoals het Diabetes Fonds, KWF Kankerbestrijding, Oranje Fonds en De Hartstichting.

Benieuwd wat we doen voor goede doelen?

Bekijk alle goede doelen

Afdracht over 2023 is € 196.100.000

Dankzij jouw deelname kunnen we over 2023 een recordbedrag van € 196 miljoen afdragen aan Nederland.

Benieuwd waar jij aan hebt bijgedragen?

Bekijk hier alle bedragen

Nederlandse Loterij in beweging prijs

Om de missie van Nederlandse Loterij extra kracht bij te zetten, reiken we jaarlijks een prijs uit aan een initiatief dat Nederland in beweging brengt: de Nederlandse Loterij in Beweging Prijs. De winnaar ontvangt een cheque van €50.000 om dit initiatief verder te helpen.

Bekijk winnaars