Jij steunt de sport door mee te spelen met Lotto

Lotto is in 1974 opgericht voor de Nederlandse sport. Nu, bijna 50 jaar later steunt iedereen die meespeelt nog steeds de Nederlandse sport. Zo maak je bij Lotto elke zaterdag niet alleen kans op mooie geldprijzen, maar help je ook de sport in Nederland toegankelijk te houden voor heel veel mensen. We brengen Nederland in beweging door jaarlijks miljoenen euro's te geven aan de samenleving, sport en 18 goede doelen.

Lotto is een spel van Nederlandse Loterij, dé allergrootste supporter van sport.

Speel mee
Lotto prijzenbal

Lotto's prijzenbal

Lotto vergroot jouw beleving en het plezier in aanloop naar- en tijdens sportevenementen.

Via Lotto’s prijzenbal kun je regelmatig tickets winnen voor gave sportevenementen of andere unieke prijzen specifiek voor jouw favoriete sport.

Houd deze pagina in de gaten!

De 6 sportbonden die wij steunen

Volleybal

Samen naar sportief en maatschappelijk goud. De Nevobo is de spil van een trotse volleybalcommunity, waar naast volleyballers en lokale verenigingen, onderwijsinstellingen en gemeenten in participeren en samenwerken om de volleybalsport te versterken.

Meer over Nevobo

Handbal

Iedereen beleeft handbal! Het Nederlands Handbalverbond probeert voor elke doelgroep met een passend handbalaanbod te komen, van jong tot oud om zoveel mogelijk mensen enthousiast te maken over de handbalsport.

Meer over NHV

Korfbal

Korfbal beweegt mens en maatschappij. Daar zet de KNKV op in met drie hoofdambities: sportplezier, persoonlijke groei en maatschappelijke impact.

Meer over KNKV

Tennis

Méér mensen méér tennis en padel laten spelen om de betekenis van deze racketsporten voor de Nederlandse samenleving te vergroten. De KNLTB wil mensen in beweging brengen en houden om ze fitter en gezonder te maken. En om mensen te verenigen, ongeacht hun leeftijd, afkomst, geslacht, met en zonder beperking.

Meer over KNLTB

Wielrennen

De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Zij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport, maar voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen.

Meer over KNWU

Zwemmen

De KNZB brengt plezier, veiligheid en fitheid door zwemmen toegankelijk te maken. Met een actueel zwemaanbod dat past bij elke levensfase wordt zwemmend Nederland samengebracht. Een leven lang zwemmen voor iedereen.

Meer over KNZB