ZekerBewegen ontvangt €50.000 om senioren in beweging te krijgen

Lotto is onderdeel van Nederlandse Loterij. Jaarlijks investeren wij onze volledige opbrengst in de Nederlandse sport, goede doelen en onze samenleving.

Op 9 mei aanstaande maakte we in Amsterdam onze afdracht over het afgelopen jaar bekend. Naast de bekendmaking hebben we tevens bekend gemaakt wie de Nederlandse Loterij in Beweging Prijs wint. Deze prijs wordt uitgereikt aan een persoon of organisatie met een sportief initiatief dat Nederland(ers) in beweging brengt.

ZekerBewegen pakt de award en prijs van €50.000!

Het project ZekerBewegen van Judo Bond Nederland heeft de felbegeerde award en prijs van €50.000 gewonnen. ZekerBewegen zet zich in voor het verbeteren van de bewegingsvrijheid van senioren. Met de prijs van €50.000 kan de Judo Bond haar ambitieuze doelstellingen gaan waarmaken.

Juryleden
De juryleden waren: Bibian Mentel, Hugo Borst, Pieter van den Hoogenband, Marjan Olfers en Hedy d'Ancona.

Lees hier meer over de Nederlandse Loterij in Beweging Prijs.

De genomineerden waren...

 • Surf Project
  Golfsurfen met down, autisme of ADHD.
 • ZekerBewegen
  Senioren krijgen weer meer bewegingsvrijheid.
 • JUMP
  Sporten zonder beperkingen.
 • Smartpool
  Slimmer worden door poolbiljart.
Bekijk de genomineerden

Winnaar 2018

Vorig jaar werd de Nederlandse Loterij in Beweging Prijs voor het eerst uitgereikt aan Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan. Zij laten studenten interactieve colleges over interessante thema's geven aan senioren in verpleeghuizen, buurtcentra en bibliotheken. In een interview voor het Magazine van Nederlandse Loterij blikken lse Nieuwland en Enny van Arkel terug. "Het geeft ons de ruimte om creatief na te denken en onze nieuwe ideeën die daaruit voortvloeien ook echt uit te voeren. We zijn bijvoorbeeld gestart met het verzorgen van colleges in het Turks voor ouderen met een migratieachtergrond in Amsterdam-West."