Nederlands Loterij In Beweging Prijs

€50.000 om Nederland in beweging te krijgen

Lotto is onderdeel van Nederlandse Loterij. Jaarlijks investeren wij onze volledige opbrengst in de Nederlandse sport, goede doelen en onze samenleving. We zorgen er zo voor dat beweging voor heel veel mensen mogelijk wordt. Of je nou jong of oud bent, prof of semi-prof, olympisch of paralympisch. Onze missie is dat iedereen zijn talent kan ontwikkelen bij diverse sportverenigingen.

Wie pakt de award en prijs van €50.000?

Op 9 mei aanstaande maken we onze afdracht over het afgelopen jaar bekend. Naast de bekendmaking maken we bekend wie de Nederlandse Loterij in Beweging Prijs wint. Deze prijs gaat uitgereikt worden aan een persoon of organisatie met een sportief initiatief dat Nederland(ers) in beweging brengt.

De prijs bestaat uit maar liefst €50.000,- als aanmoediging. De winnaar ontvangt daarnaast een prachtige, bronzen sculptuur.

Juryleden
Onze juryleden hebben uit de aanmeldingen vier genomineerden gekozen. De juryleden zijn: Bibian Mentel, Hugo Borst, Pieter van den Hoogenband, Marjan Olfers en Hedy d'Ancona.

Wil je op de hoogte blijven? Lees hier meer over de Nederlandse Loterij in Beweging Prijs.

De genomineerden zijn...

 • Surf Project
  Golfsurfen met down, autisme of ADHD.
 • ZekerBewegen
  Senioren krijgen weer meer bewegingsvrijheid.
 • JUMP
  Sporten zonder beperkingen.
 • Smartpool
  Slimmer worden door poolbiljart.
Bekijk de genomineerden

Winnaar 2018

Vorig jaar werd de Nederlandse Loterij in Beweging Prijs voor het eerst uitgereikt aan Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan. Zij laten studenten interactieve colleges over interessante thema's geven aan senioren in verpleeghuizen, buurtcentra en bibliotheken. In een interview voor het Magazine van Nederlandse Loterij blikken lse Nieuwland en Enny van Arkel terug. "Het geeft ons de ruimte om creatief na te denken en onze nieuwe ideeën die daaruit voortvloeien ook echt uit te voeren. We zijn bijvoorbeeld gestart met het verzorgen van colleges in het Turks voor ouderen met een migratieachtergrond in Amsterdam-West."