Laat je lot niet liggen

Droom van echtpaar komt uit na overwinnen vliegangst

In ’Laat je lot niet liggen’ laat presentator Sol een langgekoesterde wens van twee Lotto-spelers in vervulling gaan. Ter ere van Lotto’s 45e verjaardag in september willen we onze trouwe spelers inspireren om hun dromen waar te maken. Voor lang niet alles hoef je de Lotto Jackpot te winnen.

Groot verdriet
Zo mist de Brabantse Desiree uit Deurne haar zoon Mayk vreselijk. Hij verblijft al een jaar in Australië en al die tijd hebben ze elkaar niet gezien. Ze wil hem graag bezoeken, samen met haar man Tinus. Maar hij gooit roet in het eten. Hij heeft enorme vliegangst en wil niet meer in een vliegtuig stappen. Dit tot groot verdriet van zijn vrouw.

Tinus zit in het complot
Een productieteam ging aan de slag om de droom van Desiree, om naar haar zoon te gaan, in vervulling te laten gaan. Als Sol bij haar voor de deur staat en haar overvalt met het aanbod om naar Sydney te gaan, moet de grootste verrassing nog komen. Want wat Desiree niet weet is dat Tinus eerder al is overvallen op zijn werk door Sol. Hij zet Tinus voor het blok: Wil hij zijn vliegangst overwinnen om de droom van zijn vrouw te realiseren?

Levensveranderende gebeurtenis
Tinus: “Ik durf al acht jaar niet te vliegen. Ik sta echt doodsangsten uit. Ik sta versteld dat dit me is overkomen. Toen ik vanochtend mijn sokken aantrok, had ik niet verwacht dat ik zo snel in een door mij zo gevreesd vliegtuig zou zitten. En dan ook nog naar de andere kant van de wereld! Ik heb er geen woorden voor, zo blij ben ik dat ik mijn angsten opzij heb durven zetten. Dit heeft echt mijn leven veranderd. We hoeven nu niet meer apart te reizen naar onze vakantiebestemming in Spanje en kom ik niet meer dagen later aan. Het is fantastisch dat ik Mayk weer in mijn armen kan sluiten na een jaar. Niet alleen voor mij, maar zeker ook voor Desiree is dit een droom die uitkomt. Niet alleen onze reis naar Australië, maar ook in de toekomst zullen we nog van veel verre bestemmingen samen genieten. Ik had dit veel eerder moeten doen. Er gaat een wereld voor ons open.”

Landelijk onderzoek: Stel niet uit voor een gelukkiger leven
Nederlanders stellen dromen massaal uit. Uit representatief landelijk onderzoek blijkt dat 79% van de Nederlanders aangeeft hun dromen en grootse plannen uit te stellen. Maar van uitstelgedrag wordt niemand gelukkig. Waarom schuiven we onze grootse plannen voor ons uit? Ruim vier op de vijf Nederlanders tussen de 18 en 75 jaar geven aan praktische zaken en klusjes regelmatig uit te stellen. Opvallend is dat mannen hier twee keer zoveel uitstelgedrag laten zien dan vrouwen. Taken en klusjes rondom het huis zijn met name hier de dupe van. Bij grootse plannen, dromen en ambities zien we eenzelfde mate van groot uitstelgedrag. Belangrijkste oorzaak hiervan is te weinig tijd, gevolgd door gebrek aan geld en motivatie. Nederlanders zijn reislustig, maar liefst 55% geeft als grootste wens aan te willen reizen. Dit onderzoek is uitgevoerd in opdracht van Lotto door onderzoeksbureau Team Vier. Het onderzoek is gedaan onder een landelijk representatieve steekproef van n=1702 personen van 18 tot en met 75 jaar.

Vliegangst
Tinus heeft een cursus ‘Vliegen zonder angst’ van een halve dag gevolgd bij Flight Simulator Training op Schiphol. Tijdens deze cursus is er gewerkt aan zijn vermogen om zelf zijn vliegangst te overwinnen. Tijdens de training heeft Tinus meer geleerd over het vliegen, wat er precies gebeurt in de lucht en technieken om zijn angst in bedwang te houden. De training werd afgesloten in een Boeing 737 Flight Simulator. Piloot Raoul Arnold: “Wat een prestatie heeft Tinus geleverd. Dat hij zijn grootste angst heeft overwonnen voor zijn vrouw. En dat ook nog eens op hun trouwdag. Voor het boarden heb ik hem nog gesproken en was hij opvallend relaxt. Hij mag me altijd bellen als hij het moeilijk krijgt, ik sta 24/7 standby voor hem. Tinus is in mijn ogen een echte held.”