Dit zijn de mooiste vaarlocaties!10 augustus 2021
Nederland is een waterrijk land. De wateren zijn er niet alleen om te vissen, maar ook om even heerlijk met je eigen boot te varen. Heb jezelf een boot dan kan je alle kanten op. Er zijn ook genoeg locaties waar je voor een dag een boot kan huren.

Ga samen met je familie of vrienden eropuit om een dagje te komen varen op een van de mooie plassen en rivieren die Nederland rijk is. Dit is het moment om jouw hengel op zij te leggen en op pad te gaan.

Nico (uit de lotto commercial) neemt je mee naar de locaties waar hij graag vaart:

1. Nationaal Park Weerribben-Wieden
De Weerribben-Wieden ontdek je het best per boot. Je ervaart zo pas echt de natuur van dichtbij en op een hele andere manier. Het gebied heeft smalle grachten, grote meren en prachtige vaarten. Voor een romantische tocht, vaar je natuurlijk door ‘Hollands Venetië’, oftewel Giethoorn.

2. Friese meren
De Friese meren is een gebied in het zuidwesten en midden van Friesland. Het is erg toeristisch, maar oh zo mooi. In totaal telt de Friese meren maar liefst 24 meren. Hieronder vallen onder andere het Sneekermeer, Heegermeer en Slotermeer. Verwacht hier een ruim vaargebied met vele Friese plekjes om aan te meren.

3. Loosdrechtse Plassen
De Loosdrechtse Plassen is een groot favoriet en erg geschikt om met jouw boot te varen. Er zijn tal van vaarroutes die je langs de hotspots brengen. Heb je zeeën van tijd, dan vaar je in 6 uur door de mooie omgeving van Loosdrecht, langs diverse plassen en uiteraard de Loosdrechtse Plassen zelf.

4. Markermeer
Tussen Flevoland en Noord-Holland ligt het Markermeer en is een prachtig vaargebied voor de watersport. Het is genoemd naar het voormalige eiland Marken. Voor de geoefende watersporter is dit een erg uitdagend gebied. Bij rustig weer is het voor iedereen heerlijk varen. Vergeet niet langs de Marker Wadden te varen.

5. Zeeland
In de provincie zeeland zijn tal van fantastische vaarroutes te vinden. Wat uiteraard logisch is met zoveel water. Je kan hier alle kanten op. Van een tour over de Oosterschelde, Grevelingen en Goeree Overflakkee. Het is tevens een schitterend gebied voor een vaarvakantie!

Met dank aan Sportvisserij Nederland.

Wil je hier ook van genieten? Speel mee en maak kans op de vaakst vallende Jackpot in Nederland!