Beste plekken om te vissen in Nederland10 augustus 2021
Het is zomervakantie en een prima tijd om erop uit te gaan met je hengel. Je kan een vijver dichtbij huis gaan zoeken, maar Nederland heeft zoveel meer visplekken om je hengel uit te slaan. Met een vispas op zak mag je op veel plekken in Nederland vissen. Ga je voor riviervissen of zeevissen? Er zijn genoeg vismogelijkheden.

Fervent visser Nico (jawel, die uit de Lotto commercial) trekt met zijn vissersboot door heel Nederland. In een gloednieuwe vissersboot, of eerlijk gezegd vissersjacht, kan ook jij altijd op de beste plekken zijn om te vissen. Of je huurt een jacht om dat miljonairsgevoel te hebben.

Dit zijn de 5 beste visplekken volgens Nico:

1. Waddeneilanden
Met een eigen boot of veerdienst steek je zo de Waddenzee over om te gaan vissen bij een van de meest unieke gebieden van Nederland: de Waddeneilanden. Hier zijn tal van vismogelijkheden te vinden. Er is hier ook nog eens genoeg ruimte en rust om te vissen.

2. Rotterdam Zeehavengebied
Zeebaarsen vangen? Dan is het Rotterdam zeehavengebied de plek om te zijn. Dit gebied staat bekend om haar fantastische zeebaarsvisserij. Hier kan jij een echt groot exemplaar vangen. Zeg nou zelf, jij wil toch ook een grote vis vangen?

3. Benedenrivierengebied
Het Benedenrivierengebied is een groot imposant natuurgebied in Nederland. Is vissen in de ruige natuur wat er toe doet voor jou? Dan kom je als visser hier zeker aan je trekken. Er zijn gigantische waterpartijen zoals het Haringvliet, Volkerak en Hollands Diep.

4. Amsterdam
Zie jij jezelf al over de Amstel varen en je vissersboot aan de kade afmeren? Je kan in Amsterdam en omgeving werkelijk van alles vangen. Niet alleen de Amstel maar ook het IJ en Noordzeekanaal zijn favoriet bij hem. Hier vind je een van de beste roofvisstekken van Nederland.

5. Rivier de IJssel
Voor een visvakantie hoef je niet altijd buiten de landsgrenzen te vinden. Met een vispas op zak mag zo goed als de gehele rivier de IJssel bevist worden. De 125 km lange rivier loopt vanaf Westervoort tot Kampen. Naast het vissen is er ook nog tijd om van je vissersboot af te stappen en een van de Hanzesteden te bezoeken.

Met dank aan Sportvisserij Nederland.

Wil je hier ook van genieten? Speel dan mee en maak kans op de vaakst vallende Jackpot in Nederland!