Meesterkok Robert Kranenborg presenteert bijzondere gerechten

Maak iets bijzonders van het alledaagse in je leven!


Meesterkok Robert Kranenborg straalt in de nieuwe Lotto reclame. Hij serveert een bijzonder broodje bal voor Arie en zijn vrienden. Want, geluk moet je delen. Namens Lotto heeft Robert Kranenborg 6 favoriete lunchgerechten omgetoverd tot culinaire hoogstandjes.

Wil jij deze gerechten serveren aan jouw vrienden of familie? Zie hieronder wat je nodig hebt om een zeer bijzonder gerecht op tafel neer te zetten.

Amuse


Spiesje van gemarineerde kipsaté met huisgemaakte pindasaus.


Ingrediënten

- 3 eetlepels pindasaus Thrill Grill, te koop bij de Pindakaaswinkel
- 2 eetlepels kokosmelk
- 1 koffielepel Ketjap manis
- 80 gram kipfilet, stukjes van 2cm
- Chinese five spices poeder, wat nodig is

Zo bereid je het

  1. Kipfilet in stukjes snijden en bestrooien met de five spices, daarna aan een spietje prikken en bakken in een beetje kokosvet.
  2. Thrill Grill pindasaus verdunnen met de kokosmelk en licht verwarmen (± 60°C), daarna op smaak brengen met Ketjap manis.

Eet smakelijk!

Uitsmijter gerookte runderlende


3 gearroseerde spiegeleieren, op een getoaste brioche bun, met dungesneden runderlende, brunoise van krokante aardappel, gebakken spek en waterkers.


Ingrediënten

- 3 plakken brioche Carl Siegert, 1,5 cm getoast
- 100 gram gerookte runderlende, dun gesneden
- 1 eetlepel roomboter
- 3 stuks dagverse eieren
- 2 plakken gebakken spek
- 50 gram aardappelblokjes, in zonnebloemolie gebakken
- 5 takjes waterkers, gewassen

Zo bereid je het

  1. De 3 eieren in 3 koffiekopjes voorzichtig breken. De dooier moet heel blijven in een antikleefpan, de boter op matig hoog vuur laten bruisen zonder te kleuren. Eén voor één de eitjes voorzichtig tegen elkaar aan in het midden van de pan laten glijden en het vuur naar matig terugbrengen.
  2. Brioche brood goud-bruin toasten en beleggen met gerookte runderlende, 2 plakjes spek warm houden evenals de gebakken blokjes aardappel.
  3. Met een lepel de boter over het eiwit gieten. Dit kan het beste door de pan iets schuin te houden, en dit herhalen tot het eiwit is gestold. Pas op geen hete boter op de dooiers!
  4. Nu de eitjes op de belegde plakken brioche in het midden leggen. Snel de blokjes aardappel erop en de 2 plakjes spek. Met een schaar de takjes waterkers over de uitsmijter knippen en serveren met zwarte peper uit de molen.

Eet smakelijk!

Jappie Dog


Japanse hotdog, met wasabimayonaise, sesamdressing, sriracha en chips van nori.


Ingrediënten

- 1 Hotdog broodje, boven ingesneden in het midden
- 1 Hotdog gegrild
- 1 eetlepel wasabi mayonaise, Kewpie
- 1 koffielepel furikake, strooisel
- 1 eetlepel sesamdressing
- 1 eetlepel Nori chips crumble
- 4 dotjes Sriracha saus pipetje sojasaus, groen label Kikoman

Zo bereid je het

  1. Hotdog op een grill verwarmen aan alle kanten en het broodje even kort in de oven verwarmen.
  2. Het pipetje van ±3 cm vullen met de sojasaus less salt groen label van Kikoman door eerst de lucht eruit te knijpen met duim en wijsvinger en daarna vol te laten zuigen in de soja.
  3. Het warme broodje in het midden 2 cm insnijden en onderin de de snede een eetlepel wasabimayonaise uitsmeren, daarop de gegrilde hotdog en daarover de eetlepel sesamdressing.
  4. Nu snel afmaken met het Japanse strooisel en 4 Dotjes chili saus van Sriracha verdelen over de dog. Afmaken met de Siri chips.
  5. Prik het gevulde pipetjes in de dog en serveer op een rechthoekig bord.

Eet smakelijk!

Boulette de viande en croûte


‘Broodje 50-50 bal’ (50 procent rundergehakt, 50 procent champignons), op croissant bun met mayonaise en zoet-zure komkommer, kropsla en rode ui.


Ingrediënten

- 1 grote croissant, licht verwarmd
- 2 bladeren kropsla, lichtgroen en krokant
- 1 fifty-fifty gehaktbal (50 procent rundergehakt, 50 procent champignons) of gewone gehaktbal
- 2 eetlepels grove mosterd mayonaise
- 4 halve maantjes rode ui
- 4 plakjes zoetzure komkommer

Zo bereid je het

  1. Bal gehakt vers gebakken of voorgegaard in aluminiumfolie ingepakt in de oven op 140°C, 15 minuten verwarmen.
  2. In dezelfde oven de croissant licht verwarmen en voorzichtig met een zaagmes precies doormidden te snijden in de lengte.
  3. De onderste plak croissant rijkelijk besmeren met de grove mosterd mayonaise. ( ⅔ mayo en ⅓ grove mosterd mengen).
  4. Dan de 2 bladeren kropsla, en de zoetzure komkommerplakjes daarop de warme bal gehakt, daarop weer een beetje grovemostermayo en de flinterdunne halvemaantjes van rode ui.
  5. De bovenste croissanthelft erop en serveren.

Eet smakelijk!

Pommes frites aux truffes parmesan


Friet met versgeraspte parmezaanse kaas en olie van zwarte truffel.


Ingrediënten

- 200 gram agria's aardappelen, 10-12 cm
- Zwarte truffelolie, wat nodig is
- Parmezaanse kaas, wat nodig is
- Arachideolie

Zo bereid je het

  1. Agria’s wassen (niet afspoelen) en zijkanten in de lengte afvlakken met een mandoline, daarna door een frietsnijder drukken. Grootte 0,5 cm in het vierkant.
  2. 5 minuten voorbakken in arachideolie op 140°C. Maximaal 2 minuten afbakken op 190°C tot goudbruin.
  3. De frietjes in een kom licht zouten en besprenkelen met de truffelolie (± 1 eetlepel), daarna à la minute geraspte Parmezaanse kaas erover (± 2 eetlepels) en opschudden.
  4. Direct serveren.

Eet smakelijk!

Dessert


Affogato espresso met vanille-roomijs.


Ingrediënten

- Affogato Espresso
- Bol vanille-roomijs

Zo bereid je het

  1. Een bolletje vanille-ijs in een glas, warme espresso ernaast.
  2. Wanneer het wordt geserveerd, schenk je de espresso over het vanille-ijs.

Eet smakelijk!

Word jij ook voor € 2,- miljonair?

De Lotto Jackpot van € 2.500.000,- kan zomaar vallen deze zaterdag. Laat je lot niet liggen en koop het nu voor maar € 2,-.