Terug naar vorige pagina

Ranomi Kromowidjojo

Lotto ambassadeur Ranomi Kromowidjojo heeft op de Olympische Spelen in Londen twee gouden medailles en een keer zilvergewonnen! Individueel won zij de 100 meter vrije slag en de 50 meter vrije slag. Met het estafetteteam won zij zilver op de 4 x 100 meter vrije slag.

Successen

"Alsjeblieft Nederland, hier is-ie dan." Dat zei Ranomi Kromowidjojo minuten na haar gouden race op het koninginnenummer, de 100 meter vrije slag. ‘Kromo’ tikte aan in een Olympisch record van precies 53,00 seconden, een tijd waar ze duidelijk niet tevreden mee was. "Ja, gewonnen! De tijd was niet goed. Maar in dit geval, de Olympische Spelen, maakt dat niet uit. Ik ben zo blij. Het was geen perfecte race, maar goud is goud", zei ze aan de rand van het zwembad tegen de NOS. In de finale keerde Kromowidjojo als vierde, op meer dan een halve seconde van de Wit-Russische Aliaksandra Herasimenia. Een achterstand die ze naar eigen zeggen niet door had: "Nee, ik heb niet in de gaten gehad waar mijn concurrenten in het water lagen. Ik heb mijn eigen race gezwommen." Uiteindelijk finishte ze 0,38 van een seconde voor Herasimenia die tweede werd. Tijdens de medailleceremonie kreeg Kromowidjojo luid applaus en een staande ovatie van haar ouders, naar wie ze uitbundig zwaaide. Ook prins Willem-Alexander en prinses Máxima waren aanwezig om Kromowidjojo aan te moedigen.

"Al jaren leef ik toe naar de Olympische Spelen van London 2012. Daar wil ik het beste eruit halen. Om mij volledig te focussen op mijn sportieve doelstellingen, heb ik mijn studie tijdelijk op een laag pitje gezet. Voor mij zijn dit belangrijke keuzes. Na de Olympische Spelen pak ik mijn studie bedrijfseconomie weer met veel plezier op."

- Ranomi Kromowidjojo

Sportieve Hoogtepunten

    

 
 

Ook winnaar worden?

Speel vandaag nog mee en wie weet ben je net als onze ambassadeur een winnaar!

Speel nu Lotto
Content Server Image